Šta je GS1?

GS1 vjeruje u moć standarda da transformiraju način na koji radimo i živimo!

Međunarodna organizacija GS1, sa sjedištem u Briselu, Belgija, tokom posljednjih 30 godina, radi na projektovanju i uvođenju sistema globalnih standarda koji se koriste u lancu snabdijevanja. GS1 standardi obezbjeđuju osnovu koja omogućava da se proizvodi, usluge i informacije o njima, efikasno i sigurno razmjenjuju, za dobrobit firmi i bolji život ljudi, svakog dana i svuda. GS1 standardi imaju podjednako važnu ulogu i za proizvođače i za potrošače.

GS1 standardi povezuju kompanije koje predstavljaju sve strane u lancu snabdijevanja: proizvođače, distributere, trgovine na malo, bolnice, prevoznike, carinske organizacije, proizvođače softvera, lokalna i međunarodna regulatorna tijela i mnoge druge. GS1 standarde koriste veliki multinacionalni lanci kao i male prodavnice, svjetski poznate.
Mi stvaramo zajedničku osnovu za privredna društva tako što na jedinstven način identificiramo, precizno prikupljamo i automatski razmjenjujemo vitalne informacije o proizvodima, lokacijama i sredstvima.

Mi omogućavamo vidljivost kroz razmjenu vjerodostojnih podataka.

Mi osnažujemo preduzeća kako bi rasla i povećavala svoju efikasnost, bezbjednost, sigurnost i održivost.


Mi smo:

Neutralni i neprofitni

Vođeni članicama i pod upravom članica

Globalni i lokalni

Inkluzivni i spremni na saradnju