GS1 Standardi za primjenu GS1 Use

GS1 Standardi za identifikaciju uključuju standarde koji definiraju jedinstvene GS1 Identifikacijske ključeve (ID), koje mogu koristiti informacijski sistemi za nedvosmisleno označavanje stvarnih subjekata poput:


Sljedivost omogućuje vidljivost proizvoda duž lanca snabdijevanja, gradeći temelje za upravljanje kvalitetom, rizikom, kao i druge srodne sisteme upravljanja.

Lanac snabdijevanja u maloprodaji postaje sve složeniji, pri čemu ne samo da postoje veze između privrednih društava, već i veze između privrednih društava i potrošača. Uz ovu dodatnu složenost, bilo da radite kao menadžer multinacionalne korporacije ili vodite vlastito preduzeće, mogućnost praćenja i utvrđivanja izvora sirovina kao i destinacije gotovih proizvoda, od vitalnog je značaja. Sljedivost omogućava da proizvodi budu vidljivi u čitavom lancu snabdijevanja, gradeći osnovne elemente u okviru sistema upravljanja kvalitetom, rizikom i drugim srodnim sistemima.

Sljedivost
Više o sljedivosti >

Privredna društva u sve većoj mjeri vrijede onoliko koliko su kvalitetni njihovi podaci. Visokokvalitetni podaci su od ključnog značaja za privlačenje interesa potrošača i povećanje prodaje preko Interneta.

GS1 standardi nude alate za izgradnju čvrste osnove na kojoj će se unaprijediti kvalitet podataka i uspostaviti kolaborativno poslovno okruženje. Oni će se pobrinuti da podaci vaše organizacije budu potpuni, dosljedni i usklađeni sa propisima.

Više o kvalitetu podataka >