Arhiva novosti iz GS1 Bosne i Hercegovine

Održan seminar "Platforma za savremeno i uspješno poslovanje – pridružite se i vi GS1 Cloud-u"

U okviru svojih stalnih aktivnosti, Udruženje GS1 Bosne i Hercegovine je održalo stručni seminar za svoje članice i sve zainteresirane koji su željeli više saznati o upotrebi GS1 standarda, 11. oktobra 2017. godine, u Sarajevu.

Seminaru su pristustvovali predstavnici iz preko 60 kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine. Učesnike seminara je pozdravila direktorica Udruženja Saliha Osmanagić, zahvalila se svim učesnicima na izdvojenom vremenu i poželjela uspješan rad u nastavku seminara. Predavač na seminaru je bio Adi Turković, Savjetnik - konsultant na tehničkim poslovima u Udruženju.Na stručnom seminaru učesnicima su predstavljene tri teme i to:

 • Pojedostavljeni GTIN Management Standard - Standard za upravljanje GTIN-om i Interaktivni Alat za podršku pri odlučivanju, koji je namijenjen korisnicima u situacijama kada nisu sigurni da li je neophodno dodijeliti novi barkod proizvodu na kojem je izvršena neka izmjena, npr. promjena neto težine, promotivni proizvod i sl.

  Više o Standardu za upravljanje GTIN-om možete vidjeti na stranici:
  https://www.gs1.org/1/gtinrules/bo

  Samostalno koristite Alat za podršku pri odlučivanju u vašem poslovanju:
  https://www.gs1.org/1/gtinrules/bo/decision-support

 • Učinite podatke o vašim proizvodima tačnim i vidljivim na internetu uz pomoć GS1 SmartSearch standarda. U okviru ove teme su obrađene prednosti korištenja pomenutog standarda, a prikazan je i pilot projekat implementacije standarda i njegova uspješnost.

  Više o GS1 SmartSearch standardu saznajte na web stranici:
  http://gs1bih.org/Servisi/GS1SmartSearch

 • Učinite vaše proizvode dostupnim u GS1 Cloud-u i unaprijedite efikasnost svog poslovanja. Trenutno najaktuelnija tema u GS1 svijetu jeste postojanje jedne jedinstvene baze podataka svih proizvoda u svijetu kroz aplikaciju, koju će nuditi GS1 nacionalne organizacije svojim aktivnim članicama.

Saznajte više o svim temama seminara iz prezentacije, koju možete pogledati na sljedećem linku. Link>>